Mindfulmeditatie.nl

Meditatiekussen

Het woord mediteren kom je bijna overal tegen. Op de televisie, in de krant en misschien praten zelfs je vrienden erover. Maar wat is meditatie nu eigenlijk? Meditatie is een manier om tot rust te komen. Het leert je omgaan met spanning en stress en vooral om contact met jezelf te maken. Meditatie komt er in verschillende vormen en je hebt ook verschillende hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Op die manier wordt het makkelijker op tot innerlijke rust te komen. Enkele middelen hiervoor zijn meditatie muziek of een meditatie kussen. Er zijn verschillende soorten yoga meditatiekussens aanwezig die inspelen op de behoeften van elke persoon. De een let meer op de kleur, de ander op de zachtheid van de stof en anderen kijken hoeveel steun zo een meditatie kussen hun lichaam kan bieden. Wil jij een meditatie kussen kopen? Dan kan deze koopgids jou helpen met het vinden van het beste meditatiekussen

Beste Meditatiekussen Kopen

NaamBinnenhoesMateriaal KleurMeer informatie
LWH Nepal Meditatie KussenJaKatoenMulticolor
DoYourYogaJaKatoenIndisch geel
Heart Chakra meditatie kussenJaKatoenGroen
DoYourYoga - Yoga kussenJaPolyester-katoenBlauw-wit
Rond MeditatieJaKatoenOranje

LWH Nepal Meditatie Kussen

Deze kleurrijke fairtrade meditatie kussen van LWH Nepal is met de hand gemaakt van verschillende gerecyclede materialen afkomstig uit Nepal. Deze kussen is comfortabel en de veerkrachtige houding zorgt ervoor dat je rustig kunt mediteren. Om te mediteren is de juiste houding heel belangrijk. Zo een speciale meditatie kussen kan jou daarbij helpen. Met behulp van dit meditatiekussen van LWH Nepal zult je merken dat er tijdens het mediteren meer rust ontstaat door het contact met de grond (aarde), een veel rustigere energie. Zo kun je je volledig concentreren op het mediteren. De meditatiekussens zijn geschikt voor zowel in een yoga-studio als voor thuis. Zo een kussen is gemaakt van katoen en is dus heel comfortabel.

De meditatie kussens van LWH Nepal zijn handgemaakt van 100% gerecycled materiaal. LWH Nepal verzameld in Kathmandu en de omgeving verschillende oude sari’s en die worden verwerkt tot prachtige en kleurrijke producten en materialen. Het meditatiekussen beschikt over een hoogwaardige rits die verborgen is en een binnenhoes met gerecycled katoen. Deze kussen wordt geleverd zonder katoen. Met deze meditatiekussen heb je tijdens het mediteren dus een comfortabele en veerkrachtig zithouding.

LWH produceert en verkoopt unieke handgemaakte ambachtelijk producten afkomstig uit Kathmandu, Nepal. De producten zijn gemaakt door kansarme vrouwelijke vaklieden afkomstig uit Nepal. Al de producten zijn ecologisch verantwoord, duurzaam en zij gebruiken alleen natuurlijke grondstoffen of gerecyclede materialen vanuit Nepal en India. Door het aankopen van deze producten ondersteun je dit prachtige initiatief. LWH richt zich op het empoweren, inspireren, ontwikkelen en ambachtelijk opleiden van de meest kansarme vrouwen uit heel Nepal.

Specificaties:

 • Handgemaakt
 • Handig in gebruik
 • Gemaakt van gerecyclede materialen

Voordelen

 • Geleverd met binnenhoes
 • Makkelijk om te gebruiken
 • Gemaakt van katoen

Nadelen

 • Geen vulling aanwezig

Meer informatie en bekijk prijs

DoYourYoga – Yoga kussen

Onder meditatie wordt verstaan het toepassen van bepaalde technieken om een bepaalde toestand van bewustzijn te bereiken. Dit kun je doen door geconcentreerd te zitten en rustig te adem halen. Op die manier wordt volledige ontspanning bereikt. De juiste meditatie oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je helemaal ontspant en je stress vrij begint te voelen. Hiervoor kun je ook gebruik maken van verschillende accessoires. Zo een meditatie kussen vormt een goede basis voor mediteren.

Yogakussen als meditatie kussen is handig om te gebruiken bij zowel meditatie oefeningen, yoga en pilates. Dankzij de lichte biologisch speltvulling zit het comfortabel en ondersteun het je lichaamshouding. Ook biedt het houvast en meer beenruimte. Dit is ideaal voor als je wilt ontspannen. Deze zitkussen komt in verschillende, aantrekkelijke Indiase design-patronen en is daarmee niet alleen ideaal als meditatiehulpmiddel, maar is ook geschikt als bodem- of zitkussen voor thuis. Maar je kunt het ook gebruiken als zitkussen voor kinderen, als blikvanger op de bank. Heb je ondersteuning nodig voor op kantoor? Dan kun je het ook gebruiken. Het is dus veelzijdig bruikbaar.

Het buitenmateriaal bestaat uit 100% katoen. De overtrek is dankzij een ritssluiting afneembaar en wasbaar. Het binnenmateriaal bestaat ook uit 100% katoen. Je kunt dus een yoga kussen kopen in trendy design en een hoogwaardig natuurproduct, waar je lang plezier van zult hebben. Ben je dus opzoek naar een meditatie kussen of heb je een steun kussen nodig bij het zitten? Dan is deze kussen wel iets voor jou. Het is stevig en ook comfortabel waardoor je rustig rop kunt mediteren. Het heeft een aantrekkelijke kleur en past in elke huishouding.

Specificaties:

 • Gemaakt van 100% katoen
 • Veelzijdig bruikbaar
 • Overtrek afneem- en wasbaar

Voordelen

 • Ergonomisch zitpositie
 • Gemaakt van goede kwaliteit

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

Heart Meditatiekussen chakra

Meditatie is onderdeel van een mindfull-levensstijl waarin men binnen en buiten religie zijn spiritualiteit ontwikkelt. De kern van meditatie is om met je lichaam en je geest je in het hier en nu te bevinden. Je bent met je aandacht geconcentreerd en brengt jezelf in een bewustzijn toestand. Je ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Het doel van meditatie kan verschillend zijn bij een ieder. De een wilt ontspannen en rusten en de ander wil zijn geest leeg maken. Naast je adem, kun je je focus ook verleggen naar een visualisatie of iets buiten jezelf zoals een vlam van een waxinelichtje, een mantra of een beeld. Dit verschilt bij elke persoon. Meditatie is een vorm van aandachtigheid die om een zekere mate van concentratie vraagt. Deze kun je versterken door elke dag te oefenen. Meditaties kunnen lopend, zittend of liggend uitgevoerd worden.

Meditatiekussens zijn bedoeld om het zitvlak te ondersteunen tijdens zittende meditaties. Yoga is van oorsprong bedoeld om het lichaam los en soepel te maken voordat je aan een meditatieve zit begint. Op die manier is de kans op lichamelijke ongemakken, zoals kramp of slapende ledenmaten, tijdens het stilzitten het kleinst. Omdat we hier niet altijd tijd voor hebben of om het lijf wat extra te ondersteunen, is de meditatiekussen ontwikkelt.

Deze meditatiekussen chakra is een stevig, met boekweit gevulde, meditatiekussen die het bekken ergonomisch ondersteund. Het is gekleurd met groen en gedecoreerd met het Anatha– symbool, ook wel bekend als de 4e chakra, de hartchakra. Door de kleur en model past het in elke huiskamer en zorgt ervoor dat je de juiste ondersteuning krijgt tijdens je meditatie.

Specificaties:

 • Frisse groene kleur
 • Gemaakt van katoen
 • Stevig materiaal

Voordelen

 • Voor een goede zithouding

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

DoYourYoga – Yoga kussen

Onder meditatie wordt verstaan het toepassen van bepaalde technieken om een bepaalde toestand van bewustzijn te bereiken. Dit kun je doen door geconcentreerd te zitten en rustig te adem halen. Op die manier wordt volledige ontspanning bereikt. Met de juiste meditatie oefeningen kun je zorgen dat je helemaal ontspant en je stress vrij begint te voelen. Ook kun je gebruik maken van verschillende accessoires. Een meditatie kussen is hiervoor een goed alternatief.

Yogakussen als meditatie kussen is handig om te gebruiken bij zowel meditatie oefeningen, yoga en pilates. Dankzij de lichte biologisch speltvulling zit het comfortabel en ondersteun het je lichaamshouding. Ook biedt het houvast en meer beenruimte. De kussen is ook geschikt als bodem- of zitkussen voor thuis. Maar je kunt het ook gebruiken als zitkussen voor kinderen, als blikvanger op de bank. Heb je ondersteuning nodig voor op kantoor? Dan kun je het ook gebruiken. Het is dus veelzijdig bruikbaar.

Het buitenmateriaal (overtrek) bestaat uit 28,7% katoen, 63,3% polyester, 8% viscose. De overtrek is dankzij ritssluiting afneembaar en wasbaar. Het binnenmateriaal (de binnenhoes) bestaat uit 100% katoen en lichte bio spelt uit Oostenrijk. De bio-organische spelt wordt daarbij uitsluitend via een op biologische producten gespecialiseerde bedrijf gemaakt. Je krijgt dus een yoga kussen in trendy design en een hoogwaardig natuurproduct, waar je lang plezier van zult hebben. Ben je dus opzoek naar een meditatiekussen laag model, of heb je een steun kussen nodig bij het zitten? Dan is deze meditatiekussen wel iets voor jou. Je krijgt dus een yoga kussen in trendy design en een hoogwaardig natuurproduct, waar je lang plezier van zult hebben.

Specificaties:

 • Gemaakt van katoen
 • Veelzijdig bruikbaar
 • Overtrek afneem- en wasbaar

Voordelen

 • Ergonomisch zitpositie
 • Gemaakt van goede kwaliteit

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

Rond Meditatie- Yoga Kussen

Als je op zoek bent naar een heerlijke yoga kussens om te mediteren of yoga te beoefenen, moet je zeker naar dit kussen kijken. Dit grote ronde meditatiekussen is op iedere gewenste dikte te maken. De kussen is mooi vormgegeven met een sierlijke buitenhoes en verkrijgbaar in diverse kleurstellingen. Deze grote meditatiekussen heeft een formaat van maar liefst 43 centimeter. Dit zorgt voor een goede stevige ondersteuning van je lichaam. Dit kussen is voorzien van handige binnenhoes. De binnenhoes en tevens de buitenhoes van deze yoga kussens is afsluitbaar met een rits die van een uitstekende kwaliteit is.

Het is gevuld met boekweitkaf. Het grote voordeel van een boekweit vulling is dat het de veerkracht behoudt. Hierdoor kun je langdurig gebruik maken van het kussen. Dankzij de ronde vorm van dit kussen heb je meer beenruimte waardoor je gemakkelijker bepaalde posities kunt aannemen, zoals de kleermakerszit. De kussen is uitstekend te gebruiken voor yoga of meditatie. Daarnaast is dit multifunctionele kussen ook prima te gebruiken als voetenbankje of als poefje voor kleine kinderen.

Ben je dus opzoek naar een stevige meditatie kussen? Dan kan dit product wel iets voor jou zijn. Het is multifunctioneel en gemaakt van goede kwaliteit. Het meditatiekussen zit heel fijn en is meer dan dik genoeg zodat je rechtop kunt zitten. Het kussen past zich aan aan je lichaam en dus bruikbaar voor een ieder. Door de kleur en model past het in elke huiskamer en zorgt ervoor dat je de juiste ondersteuning krijgt tijdens je meditatie. Als je op zoek bent naar een heerlijk kussen om te mediteren of yoga te beoefenen, moet je zeker naar dit kussen kijken.

Specificaties:

 • Gemaakt van katoen, linnen en polyester
 • Vulling van boekweitkaf
 • Buitenhoes wasbaar
 • Meditatiekussen laag model

Voordelen

 • Behoud zijn veerkracht
 • Biedt ondersteuning aan het lichaam
 • Multifunctioneel

Nadelen

 • Geen

Meer informatie & bekijk prijs

Meer informatie Meditatiekussens kopen

Meditatie is een ontmoeting met je ware zelf. Mediteren is een middel om onze mentale, fysieke, emotionele en spirituele gezondheid te transformeren of in balans te houden. Mensen mediteren om verschillende redenen. Zij willen rust of ontspanning of zij willen minder stress. Door regelmatig te mediteren kan er helderheid en harmonie ontstaan in je lichaam en geest. Door meditatie komt de gemoedstoestand in een vredige staat, dit zorgt voor meer balans in je leven. Om ontspannen te kunnen mediteren zijn er hiervoor verschillende producten ontwikkeld. Een daarvan is de meditatie kussen.

Yoga kussen

Veel mensen die mediteren vinden het fijn om een meditatie kussen te gebruiken tijdens meditatie. Een meditatie kussen kan je lichaam helpen om de juiste houding aan te nemen en te behouden. Ook zit je met zo een kussen comfortabel tijdens het mediteren.  Een meditatie kussen is een hulpmiddel om het lichaam op een juiste en comfortabele wijze te ondersteunen. Zonder de juiste ondersteuning of een verkeerde zithouding kan je lichaam op den duur hier last van krijgen. Dit is dus een van de belangrijkste redenen waarom mensen een meditatiekussen gebruiken tijdens het mediteren.

Meditatie kussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes. De bouw van je lichaam en de flexibiliteit van je spieren bepalen ook de keuze van een meditatie kussen. Het doel van een meditatie kussen is om je te helpen de juiste houding aan te nemen op een manier die zowel correct als comfortabel is, waardoor je op een goede manier, zonder afleiding kan mediteren.Door het juiste meditatiekussen te kiezen kun je aangenaam mediteren. Je gewrichten krijgen de juiste ondersteuning en je behoudt daardoor een goede lichaamshouding. Een meditatiekussen is niet alleen voor een betere lichaamshouding, maar kan je ook helpen langer comfortabel te blijven tijdens het mediteren.

Vormen en soorten meditatie kussens

Als je een meditatie kussen wilt kopen is het belangrijk dat je een koopt die voldoet aan jouw lichamelijke behoeften. Denk maar aan de hoogte van de kussen, de zachtheid van de stof, de vulling of de kleur. Iedereen heeft wel een kenmerk waarop hij/zij let en dit kan verschillen per persoon, de een wil bijvoorbeeld meditatiekussens kopen rond en een ander meditatiekussen kopen laag model . Er zijn tegenwoordig vele soorten meditatiekussens verkrijgbaar. Allemaal in verschillende afmetingen en vormen. Meditatiekussens worden gemaakt van verschillende materialen, waarvan sommige van invloed kunnen zijn op je comfort tijdens het mediteren.

Welke hoogte en breedte van een meditatiekussen het meest geschikt is, is afhankelijk van de lichaamsbouw van de beoefenaar. Mensen die veel mediteren zitten graag zo laag mogelijk. Als je iemand bent die weinig mediteert dan kan het juist fijner zijn om hoger te zitten. Sommige mensen plaatsen ook twee kussen op elkaar om zo de juiste positie te vinden tijdens het mediteren. Ronde meditatie kussens zorgen ervoor dat je de benen voor als nasst het kussen kunt plaatsen.

Meditatiekussens zijn er in verschillende soorten en maten en ontworpen voor jouw comfort wanneer je mediteert. Ze zorgen ervoor dat je voor een langere periode met een rechte rug blijft zitten. In  meditatiekussens zitten verschillende soorten vulling verwerkt. De binnen- en buitenhoezen van meditatiekussens zijn gemaakt van stevig katoen. Je kunt kiezen uit hoezen in een bepaalde kleur of uit hoezen met een motief erop. Sommige hoezen kun je makkelijk wassen en nadien weer bijvullen. De ideale hoogte van een meditatiekussen bepaal je dus aan de hand van je lengte, je lichaamsbouw en je lenigheid. De hoogte van een kussen kan je altijd aanpassen door het toevoegen of verwijderen van een deel van de vulling.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij van Mindful Meditatie helpen je met het zoeken naar de beste producten die je kunt gebruiken voor het mediteren. Ook geven wij je tips voor meditatie oefeningen en mindfulness.

Ons team plaatst hier dagelijks nieuwe reviews en leuke nieuwtjes over meditatie en mindfulness.

© 2022 Alle rechten voorbehouden

Info