Mindfulmeditatie.nl

Doe ik het mediteren wel goed?

Meditatie is voor iedereen verschillend en kun je dus eigenlijk niet verkeerd doen, natuurlijk kun je het wel verbeteren. Meditatie is persoonlijk en is dus nooit goed of fout. Denk dus niet aan dat je het niet goed doet maar denk eraan wat je kunt verbeteren. Soms kan een tijdje rust nemen van mediteren verstandig zijn als jij denkt dat je niet goed bezig bent. Als jij in de morgen begint met mediteren en na een paar minuten denkt dat het geen zin heeft of dat het niet goed gaat kun je dus beter op een ander moment van de dag het opnieuw proberen, of zelfs op een andere dag van de week. Probeer even niet meer aan het mediteren te denken, laat het even zinken om het later opnieuw te proberen.

Zie meditatie niet als een verplichting

Mediteren is bedoeld om je gedachten los te laten en zo onder andere stress te verminderen. Als het mediteren even niet lekker gaat en dit je misschien juist meer stress oplevert is het handig om even een pauze te nemen. Probeer het mediteren dus ook niet te zien als iets wat je ”moet doen” maar probeer het te zien als iets wat helpt om ”los te laten”. Dit loslaten gebeurt tijdens het mediteren en is niet iets wat je ”doet”, maar eerder iets wat ”gebeurt”. Na een tijdje mediteren zul je merken dat je veel sneller dingen los kunt laten in je dagelijks leven.

Als de meditatie dus gezien wordt als iets wat je moet doen, en dus een verplichting is, wordt het alleen maar lastiger om dingen en gedachten los te laten. Als jij het mediteren erg moeilijk vindt is het verstandig om te minderen, zodat het meer iets natuurlijks is in plaats van iets dat je elke keer weer ”moet doen”. Maak je er dus vooral geen zorgen over dat je per se elke dag moet mediteren om het ”goed te doen”, wat goed of fout mediteren bestaat niet.

Houd er dus rekening mee dat mediteren bedoelt is om te ontspannen, je geeft jezelf ruimte om rot rust te komen. Wees dus geduldig en denk niet te veel na of je wel goed mediteert. De resultaten zullen vanzelf komen.

Comments (1)
  1. meditatie fan september 20, 2017

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij van Mindful Meditatie helpen je met het zoeken naar de beste producten die je kunt gebruiken voor het mediteren. Ook geven wij je tips voor meditatie oefeningen en mindfulness.

Ons team plaatst hier dagelijks nieuwe reviews en leuke nieuwtjes over meditatie en mindfulness.

© 2022 Alle rechten voorbehouden

Info